Här har vi samlat vanliga frågor för besökare och patienter.
Inför mitt besök på Bromma Sjukhus
Sjukhuset undergår just nu en ombyggnation vilket innebär en del störande ljud och buller. Vi har tysta tider på förmiddagar och sjukhuset beräknas stå klart 2024. Sjukhuset har två ingångar med skilda adresser. Huvudentrén ligger på Follingbogatan 60. Där vi även har en bemannad reception. I Dagsläget renoveras huvudentrén och är tillfälligt flyttad till Follingbogatan 48.
I huvudentrén hittar du vår reception som har öppet vardagar 08.00-18.00. Vårdcentralen har öppet dygnet runt. Restaurang och kafé har öppet för allmänheten. För frågor kring ditt vårdbesök, kontakta mottagningen du ska besöka.
Du hittar alla våra mottagningar under fliken mottagningar här på hemsidan.
Kan jag som patient komma till sjukhuset med covid-19 symptom?
Covid-19 klassas inte längre som en allmänfarlig sjukdom. Men då smittspridning fortfarande förekommer kvarstår några rekommendationer. Kontakta din vårdmottagning för att ta reda på deras rekommendationer för dig som besökare.
Finns besöksparkering?
Besöksparkering finns över gatan från sjukhusets huvudentre vid Follingbogatan 60. För att parkera kan du använda både APCOA-flow-appen och Easypark-appen. Parkering för rörelseförhindrade finns. Eluttag finns inte att tillgodose för tillfället.
Om jag blir akut sjuk eller råkar ut för en olycka – kan jag få vård på Bromma Sjukhus?
Bromma Sjukhus är inte ett akutsjukhus och har därmed ingen akutmottagning. Om du är allvarligt skadad eller sjuk, ska du ringa 112 eller vända dig till något av akutsjukhusen i Stockholm. Läs mer på 1177 Vårdguiden.
Finns det kameraövervakning på området?
Inom källarplan på Bromma sjukhus har fastighetsägaren Vectura låtit installera kameraövervakning. Kamerorna finns för att förebygga brott och öka tryggheten i kulvertar, transportgångar och lastplatser på sjukhuset. I hänseende av en händelse eller incident kan film sparas ner användas som bevismaterial.
Endast vaktbolaget och driftbolaget inom sjukhuset har tillgång till övervakningen och möjlighet att spara ner materialet. Filmerna sparas i 30 dagar och raderas sedan automatiskt.
Bildsekvenser som visar att brott eller incident har skett kommer att skickas till polismyndigheten efter anmodan. I de fall som bildsekvenser skickas till polisen kan de behandlas av polisen under en längre tid, men raderas fortfarande från vårt system efter 30 dagar.
Vill du komma i kontakt med oss för att veta mer om detta. forvaltning@vectura.se
Du kan också läsa mer om dina rättigheter på Datainspektionens hemsida.